Indiska män, en orm och en Bollywoodfilm

Jag pratade med mamma i telefonen för igår och det var så mysigt att höra hennes röst. Simkorten började att fungera igår och det är verkligen jätteskönt! Eller ja, Hanna behövde ju såklart in till butiken igen och skriva om sin signatur, haha det är verkligen helt sjukt hur noga de är med dessa kontantkort!

Igår när vi kom till Banja Basti fick vi vänta ett tag i den första skolan då det var en uttagning till militären som pågick i staden och som gjorde att jättemånga unga killar gick igenom området. Vi behövde med andra ord hålla oss borta då indiska män "inte vet hur de ska bete sig när de träffar tjejer". Förra året hade de tydligen ringat in volontärerna och kastat småsten på dem för att få uppmärksamhet... Det är lite så i här i Indien, killar och tjejer umgås aldrig och då är det inte så konstigt att det blir fel! Vi kunde i alla fall påbörja vår verksamhet, om än lite försenat, och lektionerna flöt på bra. Vi tränade på siffror och färger. Vi blev avbrutna en gång av att alla barn sprang över till grannen som hittat en giftig orm och försökte locka fram den, efter ett tag lyckades de och ormen låg död på marken. Antar att det är nödvändigt i ett sådant område men det kändes inte helt ok.

När vi kom hem gick vi en promenad till farmen som Madans familj äger. Det var så skönt att gå lite för det har jag inte gjort på så länge då vi inte får röra oss utanför gården själva. Vi hade även matlagningskurs där vi fick lära oss att göra Daal som är en sorts soppa. 

Idag gick vi en promenad på förmiddagen vilket var jätte skönt, vi har inte gått så mycket dessa två veckor. Efter lunch åkte vi in till Sikar för att gå på bio. Det var nog en av de märkligaste upplevelserna jag vart med om. Bollywoodfilmer är minst sagt kuriösa med musikvideos som dyker upp mitt i handlingen. Att filmen var på Hindi bidrog ju i och för sig till den märkliga upplevelsen...

Puss 

(Sindija på första bilden sprang in och satte på sig läppstift efter att hon tvättat sig och såg mig vinka till henne. En riktig lite apa är hon, även om man säger "inte bli buren" så klättrar hon på nått vänster upp i famnen ändå! Kärlek)


                                                                     

 

Signhild Örnberg skriver:

Sindja - läppstift - jösses va gulligt! Hon ville göra sig fin för dig Emilia!


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar