Vilken underbar dag

Vissa dagar är helt enkelt underbara och detta är en sådan dag. Nu ska jag berätta varför:
 
 
1. Jag vaknade upp utan att frysa då vi dragit för gardinerna för fönstren som drar lite. Mycket skönt!
2. Vi började skoldagen med att visa kidsen en världskarta, peka vart de bor och vart vi bor. Det är nog ganska svårt för dem att ta in detta och antagligen förstår det inte hur världen ser ut och vad det är för något (vem som nu gör det) men det är ändå kul att låta dem få se den och väcka tanken om att världen är så mycket mer än deras lilla område.
3. Rinku var i skolan idag. Japp hjärtat tar ett litet skutt varje gång denna svårflörtade och bestämda individ väljer att dyka upp. Att fröken dessutom var ovanligt gosig idag gjorde ju det hela ännu bättre!
4. Det var bönor till lunch. Det har vi inte fått på länge och jag älskar denna goda böngryta som nästan är godare än kycklingen!
5. Det var kyckling till middag och jag får nog ändra mig och säga att kycklingen nog ändå är godast.
 
 
Sen har vi det bästa av allt nämligen eftermiddagen. Vi åkte tillbaka till Banjara vid tre, lite försenade då vår tuktukförare bestämt sig för att strejka eller nått, lite oklart men vi kom i alla fall iväg efter ett tag. Väl i Banjara samlade vi alla barn från båda skolorna (de kan ju vanligtvis inte umgås på grund av att de tillhör olika kast) och vi satte dem på rad och Ramsingh (vår indiska guide) delade upp dem i fyra lag. Barnen från den andra skolan fick vara i ett eget lag så att de inte skulle blandas så mycket och alla barnen var nöjda och glada!
 
Vi hade sedan fyra olika stationer där vi lekte olika lekar. Station ett var säckhoppning och ni skulle sett hur skeptiska de var från början, man såg att alla ville prova men det var inte riktigt någon som ville börja men efter ett tag var vi igång och de skrattade så mycket när någon ramlade!
 
Station två var en bollek där alla står på led och så skulle barnen föra en boll mellan varandra, detta var nog bästa leken för de tyckte att det var väldigt kul samtidigt som de fick öva på att samarbeta. Leka och lära liksom! 
 
Station tre var sätta knorren på grisen och station fyra var kasta boll i hinkar. Det var högljutt, barnen var väldigt uppspelta och klättrade på oss värre än vanligt men det var så roligt och vi skrattade tillsammans hela eftermiddagen. Det är fint att det är lätt att skratta med barn för det kan vi göra även om vi inte pratar samma språk.
 
 
 
 
 Tyvärr strejkar internet så det blev bara tre bilder. Lägger upp fler om det blir bättre...

Thus Pater skriver:

Vad roligt det låter med alla barnen! Är det inte knepigt när ni inte riktigt kan språket (även om ni har tolkhjälp ibland vad jag förstår)? Har ni kommit igång med det nya klassrummet ännu?


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar