Tvätt och nya kläder

Jag måste berätta om i förrgår för det var en av de roligaste dagarna hittills! Vi åkte nämligen tillbaka in till Banjara Basti på eftermiddagen för att tvätta och ge nya kläder till barnen i första skolan. Som jag berättat har vi två skolor i området då det bor två olika kast där och barnen kan inte gå i samma skola. I alla fall, barnen var glada och tyckte det var så roligt att få nya kläder och bli fixade i håret. Det är verkligen viktigt att de lär sig att tvätta sig och ha rena kläder men det är ju svårt för dem då allt är så smutsigt runt omkring dem. Indien är ett vackert land med fin natur och många vackra tempel och byggnader men det är så smutsigt och skräpigt överallt. Barnen blev jättefina och det var roligt att se att de själva också tyckte det!

Alma tog massor av fina kort:

 
Grabbarna väntar på dusch
Duschning
 
Kläder delas ut
och lite hårfixa på det
 
 
                                                                     
Preety fick också hon en dusch och rena kläder. Hon är en handikappad tjej vilket inte är en enkel kombination i Indien. Ann-Kristin och Hanna hjälper henne genom att träna med henne och ge henne extra mat. Ibland ger de henne pannkakor med massor av socker på och då ler hon med hela ansiktet fina Preety.
 
 
 
Tummen upp för dusch och ny tröja!
Brillorna på som alltid!
 
Kramkalas
 
 
Gos med en liten knodd som på hindi kallas den lilla potatisen. Han kastade snabbt som attan av sig alla kläderna och gick som han brukar runt helt naken, aja vi försökte i alla fall...
 
 
 
 
Madan som är en av grundarna av AVI tillsammans med alla glada barn!
 
 
 

Signhild Örnberg skriver:

Sååå himla roligt at se hur fint ni jobbar!
En sak bara - tänk om ni kunde skriva namn på barnen när det bara finns några på en bild. Deras faddrar och vi alla andra skulle bli jätteglada då.
Barnen växer och utvecklas så fort - så det är inte alltid så lätt att känna igen barnen efter ett år eller så

Prata gärna med de andra volontärerna om detta också, tack


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar