Detta konstiga land

Nu är det bestämt, helgens utflykt går till Jodhpur och nu har vi också lyckats komma på hur vi ska ta oss dit. Allt här i Indien blir väldigt krångligt, minsta bussresa måste kontrolleras och överläggas flera vändor innan vi kan bestämma oss och sedan ska det ändras om flera gånger innan vi som nu har resrutten klar. Alltså detta land kan gå mig på nerverna ibland! Jodhpur verkar bra i alla fall och resan blir nattbuss i natt och sedan dagsbuss på söndag hem igen, natten mellan lördag och söndag sover vi på ett hotell vi hittade i guideboken. Bra va? Ordnat och klart in i minsta detalj (okej ingen av resorna är bokade utan vi köper biljett på busstationen men det löser sig väl...)

Dagens Funny Friday får nog byta namn till kaosfredag och det var ett gäng trötta tjejer som åkte tuktuk från Banjara idag. Barnen skulle få måla en blomma och sedan klippa ut den så att vi sen ska kunna sätta den på en piprensare. Klippningen var lite lätt kaotisk och barnen sprang runt med saxar i händerna och vägrade sitta i led. Efter ett tag kom vår hjälte till guide Ramsingh förbi skolan och styrde upp situationen. Vad skulle vi göra utan honom? Vi försökte dessutom göra en massagering för att lugna ner gruppen efter den stökiga målningen men det var lättare sagt en gjort och kaoset återuppstod. Inte roligt alls och det känns så tråkigt att ha varit arg på dem hela dagen. Det som är jobbigast är att jag vet ju att det är vårt fel då vi givit dem en för enkel uppgift som gjorde dem rastlösa och uppspelta, bättre lycka nästa gång. Det som var mysigt var att Rinku bråkstake för en gång skulle var lugn som en filbunke (hennes mått mätt i alla fall) och ville gosa hela dagen, oklar unge men jag älskar ju henne som ni vet!

Efter Banjara åkte vi till skräddaren och hämtade lite kläder som vi sytt upp, jag hade bara en pyjamas men de andra hade ganska mycket saker och nästan allt behövde ändras. Julia hade sytt upp ett svart linne till sig själv men skräddaren hade tagit lite egna initiativ och sytt på en vit kant och vita axelband, det var bara att göra om och göra rätt för vår stackars skräddare. Han får ju mycket jobb i alla fall men oj vad mycket krav och instruktioner vi kommer med nästan varje vecka! 

Nu ska vi se om vi kommer ända fram till Jodhpur i natt, vi håller tummarna så ses vi där om inte annat!

Puss 

Jag blev omdressad idag innan skolan:

Vad tycks?





Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar